Villmark > Viltmat
Vi brenner veldig for å skape verdier av de ressursene som Røros-området har, og skal jobbe hardt med produktutvikling for å komme med enda flere produkter og øke omsetningen betydelig de neste årene.
(www.kjottbransjen.no)
[20.04.2017 16:42]
Forloren hare.
Les mer »
Det spesielle med denne oppskriften er at haren ikke bare er forloren, men også en smule ekte.
(NRK no Mat) |
Vel gjennomført kokkekamp!
Les mer »
6. og 7. klasse har gjennomført kokkekamp i mat- og helsefaget denne veka.
(Dirdal skole) |
Kråke som mat og kunst.
Les mer »
LILLEHAMMER: Hva gjør man med kråker som skytes? De kan bli både kunst og mat. Oppland Kunstsenter viser den hverdagslige men mangfoldige fuglen i en ny utstilling.
(NRK no Innenriks) |
Koking av kraft.
Les mer »
Har du alltid lurt på hvorfor suppa smaker så mye bedre på restaurant? Legg bort suppeposene, og kok din egen kraft. Her får du fremgangsmåte både med og uten trykkoker.
(NRK no Mat) |
Trivsel rundt samisk matrett.
Les mer »
Hyggelig selskap og prat over samiske matretter ble det når Kirsten Mjøsund Hagen inviterte til samisk laget av reinkjøtt og grønnsaker.
(www.s-n.no) |
Artikel om spillningsinventering.
Les mer »
V Götaland Väst 2016-09-27 Carl Dahlöf har sammanfattat sina synpunkter om risker med osäkerhet i spillningsinventering. Hela hans artikel finns att läsa eller laddan ner und...
(Svenska Jagareforbundet) |
Seminar om å starte med matproduksjon.
Les mer »
Mandag er det miniseminar om lokal matproduksjon. Hvordan komme i gang for seg selv?
(Vesterålen Online) |
Bildekåseriet "Jorda rundt med Sandejeger"
Les mer »
Kåre Vidar Pedersen har jobbet mange år i fagtidsskriftet Jeger, hund & våpen, og han har gitt ut flere fagbøker om blant annet jakt og viltmat.
(www ringblad no / Hovedside / Kulturkalender) |
Oppskrift på finnbiff.
Les mer »
- Reinsdyrskav var en av mine soleklare favoritter i barndommen, forteller Björn Svensson. De tynnskårne flakene av mildt viltkjøtt i en rik og kremet saus kan vekke barndomsminner for enhver. For Björn Svensson handler det om balansen.
( Dagens Næringsliv) |
Kirsten Winge byr på ville smakebiter.
Les mer »
Torsdag 6. oktober kommer kokebokforfatter og viltkokk Kirsten Winge til Morensalen på Trysil folkebibliotek.
(Trysil kommune) |
Sjekk ut tipsa for perfekt viltkjøt.
Les mer »
Vekene framover er høgsesong for jakt og tilgang på viltkjøt. Det er derimot ikkje alle som har peiling på handsaming av dei edle råvarene frå naturen. Erfaren jeger og kokk deler gjerne kunnskapen sin i ny bok.
(Nationen) |
Hverdagsluksus med viltsmak.
Les mer »
Elgjakta er rett rundt hjørnet, og tilgangen på smakfullt fersk viltkjøtt er innen rekkevidde for mange.
(Avisa Sør-Trøndelag) |
Frykter kaos.
Les mer »
- Vi står ovafor en svært usikker situasjon nå like før elgjakta: Dersom Veterinærinstituttet ikke rekker ta unna analysene så raskt som det er sagt - to til fire dager - får vi kaos, sier Øyvind Tandberg som driver Fluberg Viltmottak i Søndre Land til Oppland Arbeiderblad .
(Norges Jeger- og Fiskerforbund) |
Så helgrillar du ett litet vildsvin.
Les mer »
Här följer sju enkla steg till hur du kan helgrilla ett litet vildsvin med enkla medel.
(Svenska Jagareforbundet) |
Drar igang viltmatprosjekt.
Les mer »
NJFF drar igang et nytt viltmat-prosjekt, med oppstart gjennom et miniseminar på Hvalstad 7. april. Med oss på laget har vi fått Christoper Sjuve og Even Ramsvik, to trendsettende og kjente matautoriteter.
(Norges Jeger- og Fiskerforbund) |
Godt stekt kjøtt? Du mener ødelagt kjøtt?
Les mer »
En ting som irriterer meg og veldig mange andre kokker er gjester som skal ha godt stekt kjøtt. Hvorfor vil dere betale penger for kjøtt som er tørt, seigt og smakløst?
(Vesterålen Online) |
Her er maten du gleder deg til.
Les mer »
OPPSKRIFT PÅ ELGKARONADER: Elgkarbonader blir best med denne oppskriften.
(Klikk.no - kropp og helse) |
Strikking og dumskap.
Les mer »
GLEDE I GARN: Strikking handler først og fremst om glede Foto: Marius Knutsen, VG.
(VG NETT Restaurantguiden / Restauranter) |
En vitenskapelig småkake.
Les mer »
Forfatter: Ole Bjørn Rekdal Matoppskrifter er noe av det mest uvitenskapelige som finnes. Nesten uansett hva slags rett man skal tilberede finner man prosedyrebeskrivelser hvor uklarheter og upresise måleenheter florerer.
(Bt.no) |
Julekalender 2015: Viltspesialisten ved Randsfjorden.
Les mer »
Et sikkert høsttegn på Jevnaker er jegerne som kommer med elg og hjort til Hadeland Viltslakteri. Det er viltkjøttet som utgjør kjernen i produksjonen hos slakteriet. Nå til jul er det imidlertid tradisjonell norsk julemat som fyller lokalene.
(Regjeringen.no) |
Elg med telehiv.
Les mer »
VINJE: 10 timer i stekeovnen gjør underverker med en stivfrossen elgstek. Det er bare starten på forvandlinga til Bodil Nordjores smakfulle telehiv.
(NRK no Telemark) |
Hjort og pastasalat.
Les mer »
Eirik Verås Larsen og Ingvild Stensland er blant bidragsyterne i Olympiatoppens kokebok Gull i munn.
(lister24.no) |
Viltoppskrifter.
Les mer »
Her har vi samlet de beste oppskriftene på viltkjøtt du trenger etter jakt. Uansett om du skal ha en rypemiddag, elggryte,saus til tiuren eller reinsdyrstek, så finner du det her.
(TINE BA) |
Elgbiff med tyttebærsmør.
Les mer »
Når man serverer biff fra skogens konge, elgen, passer det godt med sopp og tyttebær som tilbehør. Denne gangen har Lise Finckenhagen blandet tyttebærene i smøret.
(NRK no Mat) |
Elg i gryta, ovnen, panna, burgeren og suppa.
Les mer »
Elgjakta er nå for alvor i gang. Derfor er det helt naturlig å oppfylle ønsket om oppskrifter med elg i ukas ønskeoppskrift.
(NRK no Mat) |
Ny bok: Jakthunder.
Les mer »
Boka ”Jakthunder” vil gi deg en innfallsport til et rikt samliv med din jakthund. Kanskje blir du en enda lykkeligere jakthundeier! Boka er gjennomillustrert med flotte fargebilder.
(Bokbyen ved Skagerak) |
God mat og trivelige kvelder.
Les mer »
Voksne og barn hadde tre fine kurskvelder med variert innhold og smakfulle matretter. God mat, fine samtaler under arbeidet og rundt bordet gjorde at alle var godt fornøyd med kurskveldene. Og kanskje blir det flere kurs om noen ønsker det?
(Norges Bygdekvinnelag) |
Kraft for nybegynnere.
Les mer »
Kraft er en vannaktig væske som lages ved utkoking av de forskjellige råvarer som blir brukt. Det skille mellom brun og lys kraft, og mellom de forskjellige råvarer. Ved lang innkoking får man og redusert kraft og ekstrakt.
(Matoppskrift.no) |
Språkdeling på Odda ungdomskole.
Les mer »
Fyrstkomande onsdag får Odda kommunestyre eit framlegg frå rådmannen om å starte avviklinga av språkdelinga på Odda ungdomskole. Klubben ved Odda ungdomskole har levert ei eiga uttale til kommunestyrepolitikarane.
(Noregs Mållag) |
7 taco-varianter du må prøve.
Les mer »
Taco er fast fredagsmiddag for mange nordmenn. Det er enkelt å lage og kan nesten varieres i det uendelige.
(TV2 - Side2) |
Suppe er den perfekte høstmaten.
Les mer »
Den kan lages på oksekjøtt, svineknoke, reinsdyr, fårikålkjøtt eller salt lammekjøtt - kjøttsuppe er ukas ønskeoppskrift på NRK Mat.
(NRK no Mat) |
De beste oppskriftene med viltkjøtt.
Les mer »
Elg, hare, hjort, reinsdyr, rype og rådyr. Oppskrifter med vilt er ukas ønskeoppskrift på NRK Mat.
(NRK no Mat) |
Chili con carne av hjort.
Les mer »
I denne chili con carnen er det brukt viltkjøtt. Den er dessuten opp med smøreost av geitemelk.
(NRK no Mat) |
Ukas ønskeoppskrift: Chili con carne.
Les mer »
Hvordan lage gryta som kalles chili con carne? er en samling sterke gryteretter.
(NRK no Mat) |
Slik kan du lage en eksotisk rypemiddag.
Les mer »
I løpet av høsten vil nok rypa innta mange middagsbord rundt om i landet. Men har du prøvd denne eksotiske varianten?
(NRK) |
DIREKTE: Gode råd til småviltjegere.
Les mer »
Norges jegerforbund har større fokus på sikkerhet foran årets jakt. Vi inviterer til jaktprat rundt bålet og tilbereder en enkel tiurmiddag, direkte fra klokka 14.00.
(NRK no NRK Finnmark) |
Nordisk kosthold er bra for helsen.
Les mer »
02.09.2014 07:15: Nordisk kosthold er bra for helsen. Nordisk kosthold med vekt på bær, rotfrukter, fisk og vilt kan være vel så bra for helsen som den mye omtalte middelhavsdietten, ifølge forskerne.
(www.dagligvarehandelen.no) |
|Om Viddi.no | Kontakt oss på support (a) viddi.no | Copyright® - 2006 Viddinews AS |